A túl sok mozgás veszélyei

Nem mozogsz te túl sokat?!

Ha rendszeresen jógáztok, akár reggeli tornaként, akár esti levezetésként; pláne, ha nem csak jógáztok, de még sportoltok is valamit 😉valószínűleg már megkaptátok megjegyzésként, hogy:

Nem viszed túlzásba a mozgást?
Nem lesz ez sok?

…és nem is feltétlenül az “én azért nem mozgok, nehogy előbb elhasználódjak” kaliberű csapatra gondolok, hanem olyanokra, akik amúgy kiérdemelték, hogy megnyugtassuk őket.

Úgyhogy nézzük a matekot!
Ami nagyon egyszerű.

Átlagosan egy héten

• kb. 50 órát töltünk ágyban
• 10+ órát ülünk munkába jövet-menet
• 30+ órát ülünk a munkahelyen
• 40+ órát ülünk otthon

Ez a rengeteg idő tökéletesen elég arra, hogy megtanítsuk a testünket nagyon jól ülni…

Ugyanakkor még azok is, akik úgymond sokat mozognak, azaz elég eltökéltek és szerencsések ahhoz, hogy beépítsék a rendszeres mozgást a napirendjükbe, átlagosan heti kb. nettó 4-5 órát tudnak arra szánni, hogy erősebbé, mozgékonyabbá váljanak.

Persze, tudom, hogy ez átlag, meg általánosítás és hogy ettől jelentősen eltérő adatok is előfordulhatnak, de ez a lényegen nem változtat: mindegy, mennyi időt töltesz sportolással, nagyjából lehetetlen ellensúlyozni azt az időt, amit többé-kevésbé mozdulatlanul töltesz, ülve, esetleg fekve.

A jó hír, hogy a sportolás, az edzés nem az egyetlen módja a tested átmozgatásának. Sőt, valójában az egész világ egy nagy játszótér, tele változatos mozgási lehetőségekkel 🙂

Ez nem egy százezredik “válaszd a lépcsőt a lift helyett” cikk, hanem olyan (szerintem) eredeti ötletek gyűjteménye, amiket simán megtehetsz, otthon, a munkahelyeden, vagy úton az egyikről a másikra.

Olvasd el és mozogj!

Hajrá, csak kreatívan! 👏👍😉