Életerő

A mai bonyolult időkben életbevágó, hogy az immunrendszered jó formában legyen.

Az egészséged egyik legnagyobb ellensége a félelem. A tartós stressz szabályosan lebontja a belső védelmi vonalaidat.
Ezért olyan fontos, hogy amellett, hogy felelősségteljesen viselkedsz, ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad a pánik. Hidd el, a rettegés egy centit sem visz előre. Viszont felemészti a tartalékaidat…

Miért van ez? Mert a szervezeted a képzelt veszélyt ugyanúgy éli meg, mint a valósat.

Gondolj bele, amikor egy izgalmas thriller alatt izzad a tenyered, összekucorodsz, pedig az csak egy film, aminek a végén felszabadulsz a feszültség alól. Ha a félelemérzet folyamatos, a szervezeted nem tud pihenni, regenerálódni és ha neadjisten így ér egy betegség, nyilvánvalóan kellemetlenebb és nehezebb ellene a védekezés.


A stresszoldás egyik jól bevált módja a testmozgás, pláne légzőgyakorlatozással egybekötve. Ha mindez ráadásul jó hangulatban zajlik, extra boldogsághormon is segíti az ellazulást. Szeretettel várlak az óráimon, amelyekhez az órarendet itt találod.

Ha viszont téged zavar, hogy együtt tornázunk – és ahogy írtam, ezesetben mindegy, hogy a félelmed vélt vagy valós, ugyanúgy terheli az immunrendszered – akkor lehetőséged van az online gyakorlásra.

Jelenleg ebből a két online verzióból választhatsz:

1. Ha a fix gyakorlási időpont motivál, akkor találkozzunk minden kedden, csütörtökön és pénteken 18 órától a YouTube-on, ahol egy kb. 60 perces gyakorlás + relaxáció vár rád. Ráadásul, ha valamiért mégsem tudsz pont akkor velünk gyakorolni, az adás 24 órán át visszanézhető. A keddi kicsit tornásabb, a csütörtöki kicsit jógásabb, a pénteki pedig lazább, nyújtózkodósabb. A részletekről itt olvashatsz.

2. A Jóga & Torna Klub Facebook csoport tagjaként pedig akkor tornázol, amikor csak akarsz! Jelenleg 19 különböző időtartamú és tematikájú videóból választhatsz, de folyamatosan bővül a kínálat. Íme a részletek.

Ha kérdésed van, írj nyugodtan az info@jogatorna.hu e-mail címre, szívesen segítek!