Forradalmian új mozgásforma

EGY FORRADALMIAN ÚJ MOZGÁSFORMA
AMI ALAPJAIBAN VÁLTOZTATJA MEG AZ
EGÉSZSÉGES MOZGÁSRÓL ALKOTOTT
ELKÉPZELÉSEIDET!

Na ilyen nem létezik.

Folyamatosan kutatom az új irányokat, tanulmányozom az új(ként beharangozott) mozgásformákat, bújom a szakmai cikkeket, hogy minél hasznosabb órákat tarthassak nektek. Mivel a modern életmódból fakadó mozgásszervi (és egyéb) problémák sajnos kb. mindenkit érintenek, fokozott az érdeklődés és rengeteg új anyag jelenik meg a témában.

Direkt írtam, hogy “új anyag” és nem azt, hogy “új információ”, mert van egy közös nevező:

a kulcs gyakorlatokat tekintve, nincs új a nap alatt

Akár a jóga, akár a torna felől közelítünk, akármilyen csilli-villi marketing köntöst terítünk rá, ha bekapcsoljuk a JózanParasztiÉsz™ applikációnkat, miszerint

legyen alacsony kockázattal kivitelezhető (jól szintezhető kezdőtől haladóig)
legyen eredményes, hatékony

ugyanazokhoz a gyakorlatokhoz és variációikhoz lyukadunk ki.

Ami jó hír, mert ezek szerint
megvan a megoldásunk, ha fejlődni akarunk…

…és kevésbé jó hír, ha az izgalmakat keresed

Mi a tanulság? Csak a szokásos: a sikerhez vezető út nem feltétlenül színes és érdekfeszítő és habos-babos és őrülten szórakoztató. Cserébe, ha teszed a dolgod és mész előre rendületlenül a kijelölt egyszerű, de nagyszerű úton, garantáltan jönnek az eredmények.

Mondhatnám úgy is, hogy a szórakozást ne feltétlenül a gyakorlatokban keresd. Hanem mondjuk a társaságban. Hosszú távon pedig az elért eredményekben, a visszanyert mozgékonyságodban. A gyakorlatokat csak csináld, nem kell feltétlenül érzelmileg is kötődnöd hozzájuk, hm? 😉

Ami pedig ezt a gondolatmenetemet beindította: egy csípővel foglalkozó cikket olvastam a számomra szimpatikus GMB Fitness oldalán, aminek a végén egy csípő-átmozgató-karbantartó gyakorlatsort ajánlottak. Kíváncsian néztem meg és örömmel jelentem, hogy ugyanarra jutottak ők is: mindegyik gyakorlatot (illetve könnyebb-nehezebb változataikat) rendszeresen végezzük mind a funkcionális jóga, mind a jóga torna gyakorlásokon.

Ha szeretnéd, te is kipróbálhatod és kitartó gyakorlással tökélyre is fejlesztheted őket az óráimon!

Szeretettel várlak!