Légzőgyakorlatok mindenkinek 3.

Vasárnap reggelente kb. 8:45-kor légzőgyakorlatozunk a székesfehérvári Vörösmarty Rádió hullámhosszán, Sasvári Csilla szíves invitálására.

Mivel talán sosem volt még ennyire időszerű, hogy komolyan vegyük és karban tartsuk, kijavítsuk és megerősítsük a légzésünket, ezt az életünk minőségét hatalmas mértékben befolyásoló tényezőt – ráadásul a visszajelzések alapján működik a dolog rádión keresztül is – a sorozat folytatódik!

Hétről hétre készítek egy-egy kapcsolódó videót, mintegy mellékletként, ha esetleg pusztán a szavak erejével döcögősen sikerülne átadnom, hogy mire is gondolt a költő 🙂 Ráadásul nem csak “videósítom” a rádiós bejátszást, hanem igyekszem egy-két bónusz információval is szolgálni a gyakorlatokhoz.

Fogadjátok szeretettel, alkalmazzátok és persze kérdezzetek nyugodtan, ha úgy!

HARMADIK HÉT

Most pedig beállítjuk az optimális légzésritmust: 4 másodperc belégzés, 6 másodperc kilégzés.

Ha lassúnak érzed ezt a ritmust, nem véletlen: a fokozott tempójú modern élet kapkodóvá teszi a légzésünket is. Lassíts! Minden téren. A tested hálás lesz érte.

Törekedj rá, hogy légzőgyakorlatozás közben se mozgass több levegőt, mint általában. Tehát nem nagyobb levegő, hanem mélyebb! Nem több, hanem lassabban!

Ha lassúnak érzed ezt a ritmust, nem véletlen: a fokozott tempójú modern élet kapkodóvá teszi a légzésünket is. Lassíts! Minden téren. A tested hálás lesz érte. Törekedj rá, hogy légzőgyakorlatozás közben se mozgass több levegőt, mint általában. Tehát nem nagyobb levegő, hanem mélyebb! Nem több, hanem lassabban!

Itt meghallgathatod a kapcsolódó rádiós bejelentkezést:

A rádióban elhangzó légzőgyakorlatokat és a hozzájuk kapcsolódó videókat megtalálod összegyűjtve, ha ide kattintasz: http://jogatorna.hu/tag/legzesmuhely-melleklet/