Légzőgyakorlatok mindenkinek 4.

Vasárnap reggelente kb. 8:45-kor légzőgyakorlatozunk a székesfehérvári Vörösmarty Rádió hullámhosszán, Sasvári Csilla szíves invitálására.

Mivel talán sosem volt még ennyire időszerű, hogy komolyan vegyük és karban tartsuk, kijavítsuk és megerősítsük a légzésünket, ezt az életünk minőségét hatalmas mértékben befolyásoló tényezőt – ráadásul a visszajelzések alapján működik a dolog rádión keresztül is – a sorozat folytatódik!

Hétről hétre készítek egy-egy kapcsolódó videót, mintegy mellékletként, ha esetleg pusztán a szavak erejével döcögősen sikerülne átadnom, hogy mire is gondolt a költő 🙂 Ráadásul nem csak “videósítom” a rádiós bejátszást, hanem igyekszem egy-két bónusz információval is szolgálni a gyakorlatokhoz.

Fogadjátok szeretettel, alkalmazzátok és persze kérdezzetek nyugodtan, ha úgy!

NEGYEDIK HÉT

A mai légzőgyakorlatot betegségből felgyógyulva, akár még a lábadozás ideje alatt, a szokásosnál legyengültebb állapotban is végezheted. Természetesen betartva az alapvető szabályokat: lazán, könnyedén, jólesőn. Ha ezek nem teljesülnek, tarts szünetet, vagy hagyd abba a gyakorlást és térj vissza hozzá később.

Törekedj rá, hogy légzőgyakorlatozás közben ne nagyobb levegőt akarj venni, hanem fókuszálj a hasi légzésre – a mély légzés a cél! Azzal tudod jól átszellőztetni a tüdőd, a rekeszizomlégzés többi áldásos hatásáról nem is beszélve.

Itt meghallgathatod a kapcsolódó rádiós bejelentkezést:

A rádióban elhangzó légzőgyakorlatokat és a hozzájuk kapcsolódó videókat megtalálod összegyűjtve, ha ide kattintasz: http://jogatorna.hu/tag/legzesmuhely-melleklet/