Mozgás vízen, vízben és víz alatt: SUPdog, SUPjóga

Állítólag a SUP az új őrület…

Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, de hogy jó buli és sokoldalú mozgásfejlesztő eszköz, az biztos!

A SUP (stand up paddle) vagy állószörf, vagy egyszerűen csak szörfdeszka evezővel, vagy “állva-evezés” egy olyan móka, amivel talán a legközelebb jutunk a vízen járáshoz. Van aki horgászat, van aki természetjárás céljából evez; van, akinek sport, van akinek kikapcsolódás. Az alapok könnyen elsajátíthatóak és teljesen biztonságos, ezért hamar és sokan megszerették. Vnnak belőle felfújható változatok, így még a SUP szállítása sem akkora macera.

Persze aztán sokaknak beindult a fantáziája, hogy mi lenne, ha nem csak eveznénk a SUP-on, hanem ötvöznénk más hobbijainkkal, így jöhetett létre pl. a SUPjóga (ami mondjuk inkább fitness, mint jóga, de ez ne tartson vissza!) és a SUPdog is, ahol nem elég, hogy mi küzdünk az elemekkel, de még a kutyánkat is belerángatjuk – akik persze nem csak élvezik a hülyülést a gazdival, de jól el is fáradna. Márpedig a fáradt kutya = jó kutya 😉

Nemrég végre mi is kipróbáltuk a SUP-ozást és egyből a SUPdogot és a SUPjógát is, mert persze nyilván nem bírtam ki, hogy ne játsszak egy kicsit ezen az instabil alapon.

Az a helyzet, hogy nem olyan könnyű