Mozogj változatosan egy életen át

Most szombaton volt az első triatlon versenyem: a tatai OLD LAKE MAN rövidtávú futamán indultam a Family Tree – TRIatlon és Szabadidős Sportegyesület – Székesfehérvár tagjaként, Janota Zoltán triatlon specialista edző felkészítésével.

Hatalmas élmény volt teljesíteni a 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló távot, amihez nem csak az kellett, hogy ésszel, felkészülten és nem csak úgy brahiból induljak, hanem a remek támogató csapat is – ezúton is köszönöm a szíves hozzámállást 😘🙏

Hogy miért csinálok én ilyeneket, arról már írtam korábban, pl. itt és itt is.

Ami miatt most írok, az egy másik szempont, mégpedig a “mozogj egy életen át” elve.

A versenyen külön startoltak a férfiak 50 éves korig, majd rá 15 percre a hölgyek és az 50 feletti férfiak.

Nem mondom, hogy különösebben meglepett, hogy már a bringázás elején utolértek az első hölgyek. Mit utolértek, úgy előztek meg, hogy megsértődni sem volt időm 😃 Fiatal sportolók, persze, sima ügy.

Ami viszont már kicsit odavert az egómnak – jóga és az egó megzabolázása ide vagy oda 😉 – hogy a kerékpározás második felére megérkeztek a “faterok” is!

Igazi példaképeket volt szerencsém megfigyelni akció közben!

Hányszor hallottam már, te jó ég, hogy “mit erőlködsz, 40 felett már minden nap ajándék, ez van, nincs mit tenni” és a hasonló lehúzós, a lustaságot igazolni próbáló dumákat.

Nehogy mozogj, isten őrizz! Ez veszélyes!! Inkább gyere igyunk meg valamit…

Erre jönnek ezek a hölgyek-urak az 50 feletti csapatból és mintegy beintve a kétkedőknek, nem átallnak nem csak engem, de fiatalokat meghazudtoló elánnal úszni-kerékpározni-futni ezen az azért nem is olyan rövid távon. Sőt, voltak még idősebbek, akik ugyan már óvatosabb duhajként, de szintén teljesítették a versenyt.

Hölgyeim és uraim, le a kalappal!

Őket kellene piedesztálra emelni a sok suttyó helyett, aki a médiában szennyezi a környezetet! Persze, tudom, az emberek nagy része nem szereti látni a kifogásai megsemmisülését.

De ti (vagy inkább mi) akik érzitek belül, hogy valamit tenni kéne, mert az nem elfogadható opció, hogy a fél életeteket a hanyatlással, a lassú leépüléssel töltsétek, nézzétek meg a fotókat az OLD LAKE MAN oldalon és töltődjetek a képeken át is áradó pozitív energiákkal!

Ha pedig megszületett az elhatározás, keressétek meg a nektek való mozgásformát és azt a szakembert, aki segít eligazodni, no meg azt a csapatot, társaságot, amelyik támogat és motivál – bónuszként szabaduljatok meg a folyton nyavalygó energiavámpíroktól – és kezdődhet a rock’n’roll! 😎