Senki sem tökéletes

…de javítható, ha tudod, hogy mi az, amin dolgoznod kell!

Nekem a “fiatalság, bolondság” korszakomban sikerült összeszednem egy olyan sérülést, aminek a hatásaitól ennyi év jógázással sem tudtam teljesen megszabadulni. Mondjuk az ülőmunka még tetézte is, szóval annyira nem csoda, de attól még muszáj figyelembe vennem és extrán dolgoznom rajta.

Előre is elnézést kérek, hogy ebben a tökéletesre retusált műanyag világban tökéletlenségekkel szembesítelek benneteket, az érzékenyebbek inkább ne is olvassanak tovább! De: ha megnézed az alábbi képet, jól látható, hogy a csípőm kibillen oldalra. Ráadásul ez nem is egy egyszerű kibillenés, hanem konkrétan meg vagyok csavarodva (be is, de az egy másik téma).

Most még nem okoz semmi érezhető gondot, de ha nem dolgozom rajta, az egyenetlen terhelés miatt valamelyik ízületem, a “gyenge pontom” előbb utóbb be fog jelezni. Vagy egy hosszabb futás után, vagy valami nehéz megemelésekor… vagy idővel csak úgy.

A lényeg, hogy muszáj vele foglalkozni, mert magától nem lesz jobb (sőt). Ha pedig már jelez a bármim, akkor az arra felírt fájdalomcsillapító, kenőcs, esetleg műtét is csak a tünetet fogja befolyásolni, az okot nem…

Na ezért is gyere jógázni. Ezért is tarts ki és gyakorolj rendületlenül. Dolgozz a tartásodon, a mozgásodon. Egy életen át.