Stresszműhely: hogy uralkodj magadon

AZ IGAZI GYÓGYULÁS

Tényleges és teljes gyógyulás csak akkor lehetséges, ha békében és biztonságban érzed magad minden téren: fizikálisan, mentálisan, érzelmileg és spirituálisan is.

Ha bármelyik területen veszélyt érzünk, az akadályozza a gyógyulást. Védekezés közben nem tudsz gyógyulni, harc közben nem tudsz regenerálódni – ahhoz először a nyugodt környezetet kell megteremtened. Kívül és belül.

Bárhonnan is ered: a stressz nem hagy átkapcsolni pihenő, megújuló, építő üzemmódba.

A stressz úgy hat a testedre, mint valami fertőzés. A krónikus stressz ugyanazokat a védelmi mechanizmusokat aktiválja, amelyek a fertőzések elleni védelemre szolgálnak: a betegség a tested válaszreakciója. Nem állítom, hogy minden betegség stressz eredetű, de hogy a folyamatos stressz megbetegít, az biztos.

Ha megbetegszel, megsérülsz, jusson eszedbe: a tested egységes, jól kitalált egész. A test egyes részei nem alkatrészek, amiket megjavítasz, vagy kicserélsz, ha elromlottak és kész. Egy testrészed sem betegszik meg külön, önmagában, függetlenül. Nem is gyógyulhatsz meg úgy, ha csak arra a részedre figyelsz, ahol a tünet (pl. a fájdalom) jelentkezik.

Ennek a megértése legalább olyan fontos, mint a konkrét gyógymód, a kezelés, amit választasz!

Ahogy minden testi funkciónak a teljes testre vonatkozó jelentősége van, úgy a betegség okának keresésekor is vizsgáld meg az összes aspektust, ne csak a konkrét tünetre fókuszálj! A tünetek üzenetek, amikkel a testünk segíteni próbálja a gyógyulást.

Figyeld a tested jeleit – és reagálj is rájuk!

A tested semmit sem csinál ok nélkül. Ne szidd, amiért ilyen vagy olyan. Inkább kérdezd ki, hagyd, hadd segítsen!


Ami pedig a stresszt illeti: ismerd meg az ellenséged!

STRESSZMŰHELY

Mi az a stressz egyáltalán?
Mi a szerepe?
Honnan eredhet?
Mi a baj vele?
Hogyan tartsd kordában?
Ráadásul egészséges módszerekkel!

Előre bocsátom, még az is kiderülhet, hogy okosan-ügyesen használva a stressz akár a hasznodra is válhat…

Micsodaaa?! Tudd meg a szemináriumon! 😉

Ha érdekel, írj: info@jogatorna.hu


A Stresszműhelyről ilyen visszajelzéseket kaptam:

“A foglakozás számomra lényegesen többet adott a várakozásnál. Nagyon tetszett a logikai ív és a tartalom érthető elemzése, példázata. Külön élmény volt a gyakorlat, mely jelen testtudati állapotomban határozottan kellemes közérzetet hozott a délutánomban.  Nagyon szimpatikus a jóga nyugati kultúrkörbe helyezett adaptációs megközelítésed! Nagyon tetszik a jóga gyakorlatokhoz kapcsolódó hétköznapi anatómiai és élettani magyarázatod! Hálás vagyok, hogy részt vehettem a foglakozáson, köszönöm a sok tanítást.”

“A műhelyeid mindig érthetőek, logikusan összefoglaltak és könnyedén a mindennapok részévé tehető segítséget is adnak pluszban, miközben az ember úgy érzi, szórakozva tanul (…) és mindig tartalmaznak valami újdonságot, még akkor is, ha amúgy már foglalkozott az ember az adott témával. Ez a mostani is sok mindent megvilágított új szemszögből, ami úgy érzem, hogy a segíteni fog a mindennapokban.”

“Jól éreztük magunkat, szuper anyagot állítottál össze! Kicsit sok volt egyszerre, de sok minden megmaradt, amiről később még beszélgettünk!”

“Jó volt az evolúciós hátterét megtudni, hogy honnan, milyen messzire visszanyúlóan lehet eredeztetni a stressz, a stresszérzetek jelentését. Nagyon figyelek a tanultakra és úgy érzem máris sokkal jobb úton vagyok!”

Több résztvevő is jelezte, hogy sikerült egy sorozatra való anyagot összeállítanom, szóval lesz adat bőven, de igyekszem kis köztes átmozgatásokkal emészthetővé tenni az információáradatot. És még az is lehet, hogy később tényleg sorozat lesz a témából!

Gyere el, szeretettel várlak!


Ha érdekel, írj: info@jogatorna.hu