Talpra magyar!

Kezdjük az alapokkal: reggeli talptorna 👣

Nem tart semeddig, de csodákra képes!

Szánj rá pár percet reggel és este, hogy átmozgasd, fellazítsd a talpad, ha már az élet rákényszerít, hogy a lábad egész napra szép, de túl szűk cipőkbe préseld.

Itt is érvényes, hogy rengeteg múlik az alapokon.

Ha a lábad nem oké, borul az egész rendszer…

A talptorna ráadásul nem csak hasznos, de baromi jól is esik 😊

Fogadd szeretettel ezt a pár gyakorlatot. Próbáld ki őket, garantáltan hasznodra válnak!

Könnyen lehet a térdfájás oka talpi eredetű. Ebben a cikkben összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat térdfájás szempontból: kattints ide a térdfájás cikk elolvasásához


Ha a talpad, a lábad nem működik optimálisan, az az egész testtartásodra hatással van. Így akár a derékfájásod, de tovább megyek, a nyakfájásod, sőt, a migréned is lehet talpi eredetű…

A derékfájás, hátfájás komplex téma

Ha érdekel, ezzel a cikkel kezdj.


A talptorna ráadásul nem csak hasznos, de baromi jól is esik 😊

Fogadd szeretettel ezt a pár gyakorlatot. Próbáld ki őket, garantáltan hasznodra válnak!


1. lépés: szorítsd ökölbe a talpad


2. lépés: talppárnákról indulva lábujjra állás. Lépcsőn, könyvön, vagy összehajtott takarón, jógamatracon is lehet. Kezdd nyugodtan két lábbal egyszerre, ha könnyen megy, mehet az egy lábas változat.


3. lépés: lábujjakról indulva emeld a sarkad minél magasabbra. Ha nehéz, kapaszkodj valamibe, akár segíthetsz is a karod erejével egy kicsit (ha könnyű, jöhet az egy lábas verzió)


4. lépés: a nagylábujj szerepével külön cikkben is érdemes lenne foglalkozni, annyira fontos az emberi mozgás, a stabilitás szempontjából. Erről én is csak felnőttként értesültem, ezért van mit helyrehoznom… de jobb későn, mint soha! Íme egy speckó gyakorlat, kimondottan a nagylábujjra fókuszálva.


5. bónusz helyreállító gyakorlat (gumiszalaggal)

Jó gyakorlást!

Az óráimon mindig teszünk a lábunk egészségéért: az órarendet itt találod

Szeretettel várlak!