Jógával a fájdalom ellen

A modern életmód nem kedvez a fizikai állapotunknak. Furcsán hangzik, mert sosem éltünk olyan kényelemben, mint manapság… de bármi, amit túlzásba viszünk, káros, a kényelem is.

Általában keveset mozgunk, majd hirtelen jön egy nagyobb kihívás, például egy jól telepakolt táska a bevásárlás után, vagy egy hétköznapinak tűnő feladat a háztartásban és ilyenkor könnyen meghúzzuk a berozsdásodott alkatrészeinket.

Akkor is bejelezhet a tested, ha történetesen rendszeresen mozogsz (és tegyük fel azt is, hogy jól), de a pihenésed nem az igazi. Sokat stresszelsz, nem megfelelő a matrac az ágyadban… Ilyenkor a folyamatos terhelésben szinte észrevétlenül fáradhat el annyira a “gyenge pontod”, hogy egyszer csak bejelez.

A legtöbb esetben a megoldást ugyanott kell keresnünk: tartásjavítás, mozgásminőség-javítás és a minőségi pihenés biztosítása. Egy életen át.

Persze rövid távon is előfordulnak látványos eredmények, de ez nem azt jelenti, hogy onnantól köszi, vége, nem is kell többé megmozdulnom 🙂 hanem hogy jó úton jársz, csak így tovább!